De dag van...

Heleen Wildvank-Hoekman, mede-eigenaar Hoekman-Roestvaststaal BV

Heleen Wildvank-Hoekman, mede-eigenaar Hoekman-Roestvaststaal BV

Mijn wekker gaat elke ochtend om 6.10 uur. Dan zorg ik ervoor dat ik zelf klaar ben voor de dag en breng de spullen voor mijn gezin in gereedheid, zodat mijn man en twee kinderen naar werk en school kunnen met een gevulde lunchbox en drinken. Waar het kan eten we als gezin samen aan tafel, dus - niet onbelangrijk - ook voor het ontbijt. Een goed moment om de dag alvast te bespreken, wat staat er op de agenda, wat gaat iedereen doen die dag.

Vandaag is de jongste de hele dag vrij, ze zit op de basisschool. Het is fijn dat ik dan mijn tijd iets anders kan indelen en alvast vanuit huis aan het werk kan. E-mails bekijken en zo veel mogelijk beantwoorden, bankboekingen inzien e.d. Wij wonen niet bij de zaak in Nieuwleusen, maar een dorp verderop, het thuiswerken is soms een uitkomst.

Deze werkdag staan P&O-taken op het programma, ik ben daar verantwoordelijk voor binnen ons familiebedrijf Hoekman. Ik zorg ervoor dat ik rond 9.45 uur aan de zaak ben. Om 10.00 uur heb ik een afspraak met twee medewerkers over de voortgang in de functies, hun bevindingen in het algemeen en wat opmerkingen en aandachtspunten. Deze week kijken we of we de planning rondkrijgen voor de jaarlijkse functioneringsgesprekken met 65 medewerkers. Dat is een hele puzzel, vooral door ruimtegebrek. Ons bedrijf is uit zijn jas gegroeid en de enige geschikte vergaderruimte wordt ook gebruikt voor vergaderingen, relatiebezoeken e.d., dus vaak bezet. Maar met een beetje creativiteit komen we eruit. Dan ga ik aan de slag met het uitnodigen van de medewerkers voor hun functioneringsgesprek en maak een begeleidend schrijven met de onderwerpen die aan bod komen.

Familiebedrijf

Rond 12.00 uur heb ik de volgende afspraak. Samen met mijn vader, oprichter van Hoekman-Roestvaststaal BV en mijn jongere broer Gert Hoekman, gaan we onze deelname voorbereiden aan een avond over bedrijfsovername in familiebedrijf en het familiestatuut, een initiatief van onze accountant en notaris.

Na dit gesprek moet ik alweer terug naar huis, waar mijn dochter nog alleen is. Thuis gekomen, slinger ik de PC weer aan en doe ik nog wat werkzaamheden en voorbereidingen voor de dag hierna. Dan komt de verzekeringsaccountant langs om onze verzekeringen onder de loep te nemen. Een nuttig gesprek.

Tijd voor de gezinsactiviteiten. Zoon en dochter naar de sport brengen, de een hier in het dorp, de ander naar het dorp iets verderop. Avondeten voorbereiden. Intussen is mijn man thuis gekomen en haal ik mijn dochter weer op van haar sport. Al met al zitten we om 19.30 uur aan het avondeten. Na het eten mijn zoon helpen met zijn huiswerk en daarna nog even de was. Rond een uur of 22.30 uur tijd voor bed. De dag is omgevlogen!

Heleen Wildvank-Hoekman
www.hoekman-rvs.nl


Foto: Bertil van Wieren, Hardenberg