Maak kennis met Quintus Stokvis

Quintus Stokvis

In deze rubriek maken we kennis met een van de leden van VNO-NCW Midden. Dit keer: Quintus Stokvis, sinds eind november de nieuwe penningmeester van de vereniging.

Geboren in Rotterdam (1965) ben ik opgegroeid in de Hoekse Waard, dat toen nog een overwegend agrarisch gebied was met zeer zware maar vruchtbare klei. Mijn ouders waren ondernemers, middenstanders, en hadden een eenvoudige en eerlijke levenswijze: hard werken en op een faire manier je brood verdienen. Na mijn VWO ben ik gaan werken op een groot accountantskantoor en in de avonduren studeerde ik, eerst Federatie Belastingacademie, later Fiscale Economie aan de UVA te Amsterdam.

Mineralen en Cobra

Ik ben getrouwd en mijn vrouw en ik hebben 2 dochters (9 en 11 jaar). Ik kan enorm genieten van samen dingen doen, sporten, musea bezoeken en lange wandelingen maken. Naast mijn drukke werkzaamheden vind ik het belangrijk om tijd door te brengen met elkaar. Als hobby vind ik het erg leuk om mineralen te verzamelen en in ben erg geïnteresseerd in kunst (Cobra). Verder lees ik veel en dan met name Nederlandse literatuur en filosofie.

Internationaal netwerk

Ik werk als senior manager tax bij Crowe Peak. Crowe Peak is een accountantskantoor dat zich richt op ondernemers met een internationale focus. We zijn onderdeel van Crowe Global, een netwerk met kantoren in 130 landen. Dankzij dit internationale netwerk kunnen we goed schakelen en vrijwel altijd een kantoor ter plaatse hebben. Persoonlijk geeft het me voldoening om zaken voor ondernemers mogelijk te maken. Als een ondernemer tegen moeilijkheden oploopt bij export of internationale uitbreiding, kunnen we, door snel en slim te schakelen, ervoor zorgen dat de business toch verder kan. Dat kan ik alleen maar in een goed team dat de kennis en het vertrouwen heeft om écht voor de zaak te gaan.

Inclusieve samenleving

Deze mentaliteit wil ik graag meenemen naar VNO-NCW: op een goede manier kennis en kwaliteiten inzetten om gezamenlijk het beste uit onszelf en uit het ondernemerschap te halen. Een goed ondernemersklimaat draagt bij aan een robuuste en inclusieve samenleving en daar geloof ik in. Ik wil graag bijdragen aan verbinding op basis van constructief ondernemerschap, kansen zien, verantwoordelijkheid nemen en elkaar verder helpen.

Ik zie er naar uit om de komende jaren uw penningmeester te zijn en maak bij gelegenheid graag nader kennis.

 

Contact

Quintus Stokvis
https://www.crowehorwathpeak.nl/